גירסת הדפסה   שלח לחבר        
קבוצות דיון סקופים נושא #18110 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי    צל"ש  
אשכול מספר 18110
רוטרניק
חבר מתאריך 8.2.09
11510 הודעות
יום שלישי ט''ו בטבת תשע''ב    16:00   10.01.12   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  סגן שר החוץ נפגש עם שר המזרח-התיכון של בריטניה - תמונה  

היום ג' (10.1.12) סגן שר החוץ של ישראל, דני אילון והשר הבריטי למזרח התיכון, אליסטר ברט נפגשו בירושלים בכדי לדון בהתפתחויות האזוריות, התהליך בין ישראל לבין הרשות הפלסטינית תחת מתווה העבודה של הקוורטט, כפי שהוצג ב-23 בספטמבר 2011, והמשך הסנקציות המשתקות על איראן. בראשית שבוע הבא, צפוי אילון לצאת לבריטניה להמשך סבב הפגישות עם עמיתיו בבריטניה.

נוסף על העניינים האזוריים, השניים דנו בהידוק שיתוף הפעולה בין שתי המדינות: הזינוק החד בנתוני הסחר הגדלים, שותפות ישראל-בריטניה בתחום ההיי-טק והמדע.

אילון ועמיתו ברט הסכימו כי תהליך החימוש הגרעיני של איראן הופך למוחשי ומסוכן יותר בייחוד לאור תחילת העשרת האורניום ל-20% במתקן "פורדו" להעשרה גרעינית.
השר ברט עדכן את סגן השר אילון בנוגע לתכנית הבריטית לסנקציות כלכליות חריפות על הנפט האיראני והבנק המרכזי באיראן שנועדו להדק את הלחץ הכלכלי על המשטר.

בתום הפגישה אמר השר אליסטר ברט:
"אני שבע רצון לבקר בישראל בפעם השלישית השנה, באופן שמחזק את הידידות ארוכת השנים בין בריטניה לבין ישראל. סגן השר ואני קיימנו היום פגישה פורה שהדגישה את השותפות העמוקה. הבעתי את תמיכתה של בריטניה בשיחות המתנהלות כיום בעמאן. אני מקווה ששני הצדדים יאמצו את ההזדמנות להתקדם לקראת השלום".

סגן שר החוץ, דני אילון אמר:
"הדיונים שהתקיימו היום עם השר ברט הם המשך ליחסים הטובים והקרובים בין שתי המדינות, שזוכים לשגשוג בתחומי הסחר ,ההיי-טק והמדע.שתי המדינות חולקות דאגה משותפות לעתיד המזרח התיכון על רקע התפתחויות באזור. בריטניה וישראל מסכימות כי יש לעצור את תהליך התגרענותה של איראן, וניתן לעצור אותה באמצעות סנקציות משתקות.היחסים בין בריטניה לישראל מתבססים על מגוון רחב של נושאים ואני מצפה להמשיך את הדיונים הללו בפגישה הבאה שלי עם השר ברט שתתקיים בלונדון בשבוע הבא".

צילום: פלאש 90.

רוטרניק בפייסבוק חפשו. אני מחפש עבודה בתחום התקשורת - להצעות פנו למייל rotternik.news@gmail.com

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                             (ניהול: למבזק)         עיתון רוטר.נט  
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

תגובה מהירה  למכתב מספר: 

© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net

גולשים יקרים, אין להביא לפורומים תמונות או מאמרים שיש עליהם זכויות יוצרים

מכירת חמץ