גירסת הדפסה   שלח לחבר   אשכול נעול - לקריאה בלבד

קבוצות דיון סקופים נושא #19393 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי    צל"ש  
אשכול מספר 19393   
קול-ביער
חבר מתאריך 4.12.11
34 הודעות
יום שני כ''א בטבת תשע''ב    00:45   16.01.12   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  תחקיר: היכן הנערה בת ה15 מלוד שנעדרה  

והנערה איננה
להיכן נעלמה בוגרת בי"ס חב"ד בלוד?
פאניקה בלוד: לפני חודש יצאה נופר בן-חמו, נערה בת 15 וחצי תושבת העיר לוד מביתה - ומאז נעלמו עקבותיה ● החשש: ערבים מקומיים חטפו אותה. המשטרה: "חשש לחייה" ● לחב"ד אינפו נודע כי בן-חמו היא בוגרת בית-הספר החב"די 'רסקו', המיועד לילדים ממשפחות שאינן דתיות, או מסורתיות. "היא אהבה מאוד ללכת לביה"ס. טיפחו אותה שם", סיפרה אמה, סיגל, לכתב האתר והוסיפה בבכי: "אנא, התפללו עליה" ● רק במדיה המובילה בחב"ד: כל הפרטים בפרסום ראשון
יוסי שוורץ
כ טבת ה'תשע"ב (15.01.2012)

http://www.chabad.info/index.php?url=article_he&id=66041

מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

האשכול     מחבר     תאריך כתיבה     מספר  
תחקיר: היכן הנערה בת ה15 מלוד שנעדרה קול-ביער 16.01.12 00:45 כותרת
  חיסכו קליק: הכתבה: kirsh 16.01.12 00:49 1
     החלק על הבית ספר בו מהללים אותו zekit12 16.01.12 01:41 3
  שה' יחזיר אותה בריאה ושלמה.....אמן אילן 10 16.01.12 00:49 2

kirsh
חבר מתאריך 10.3.02
8327 הודעות
יום שני כ''א בטבת תשע''ב    00:49   16.01.12   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  1. חיסכו קליק: הכתבה:  
בתגובה להודעה מספר 0

והנערה איננה

להיכן נעלמה בוגרת בי"ס חב"ד בלוד?

פאניקה בלוד: לפני חודש יצאה נופר בן-חמו, נערה בת 15 וחצי תושבת העיר לוד מביתה - ומאז נעלמו עקבותיה ● החשש: ערבים מקומיים חטפו אותה. המשטרה: "חשש לחייה" ● לחב"ד אינפו נודע כי בן-חמו היא בוגרת בית-הספר החב"די 'רסקו', המיועד לילדים ממשפחות שאינן דתיות, או מסורתיות. "היא אהבה מאוד ללכת לביה"ס. טיפחו אותה שם", סיפרה אמה, סיגל, לכתב האתר והוסיפה בבכי: "אנא, התפללו עליה"

במוצאי-שבת פרשת וישב, כ"א בכסלו, לפני חודש בדיוק, יצאה נופר בן-חמו בת ה-‏15 מבית הוריה בלוד. בדקות שקדמו לכך היא היתה עסוקה בוויכוח מר עם השניים שגילו לתדהמתם כי בתם הצעירה נמצאת בקשר עם ערבי תושב העיר. "אני הולכת להתאסלם ולהתחתן איתו", אמרה, ועזבה בטריקת דלת. מאז, היא לא שבה. עשרות מתנדבים, בני משפחה, שוטרים ובלשים מחפשים אחריה, אחרי שמשטרת ישראל הכריזה כי קיים חשש ממשי לחייה, אולם נופר נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה, ודבר היעלמותה מסעיר מאז את תושבי לוד ומטריד את מנוחתם של טובי המוחות במשטרת העיר - שבה כבר הפכה תופעת הקשרים עם ערבים למגיפה של ממש רח"ל.

האמירה שלה, שהיתה בגדר איום בעלמא ברגעי זעם, הפכה מציאותית, אך כנראה שלא ברצונה. על-פי החשד היא נחטפה בידי ערבים ש"העלימו" אותה לאחד הכפרים בניגוד לדעתה.

שיחת הטלפון המסתורית

ביום שני, ז' בטבת, נעצר בן-המיעוטים שעימו עמדה בקשר. הוא הכחיש כל קשר להיעלמותה ואחרי מעצר בן 5 ימים שוחרר למעצר בית. לרוע המזל, לא לקחה בן-חמו טלפון נייד, ולכן אין באפשרות קרוביה המודאגים ליצור עמה כל קשר. יום למחרת המעצר היא התקשרה לאחותה הגדולה ונשמעה מפוחדת. "אני נמצאת ברחוב הגפן בבאר-שבע", אמרה - וסיימה את השיחה. לשוטרים ששעטו אל הכתובת התגלה סופר בבניה ותו לא. בני משפחתה העלו את החשד שהאדם או הכנופיה שמחזיקה בה כעת - אלצו אותה להתקשר מתוך מחשבה שכך ישוחרר הצעיר שנעצר.

"אין לנו חיים מאז שעזבה את הבית, אנחנו לא אוכלים, לא שותים ולא ישנים, כל צלצול טלפון 'מקפיץ' את כולם, הבקשה שלנו, שהתמונה שלה תתפרסם בכל מקום אפשרי, שאולי מישהו יראה ויגיד לנו איפה היא, אולי מישהו ראה אותה באיזה מקום", אמר אביה לכלי התקשורת.

תלמידה מצטיינת, יחסים בעייתים

בן-חמו, כך נודע ל'חב"ד אינפו', היא בוגרת בית-הספר החב"די 'רסקו', הנמצא במרכז לוד. מדובר בבית-ספר שהוקם לפני כ-‏40 שנה בידי ה'רשת' והוא מיועד לתלמידים מבני העיר, שמשפחותיהם אינן נמנות על חסידי חב"ד. כמו בן-חמו, גם שאר התלמידים מגיעים ממשפחות מצוקה שאינן שומרות מצוות, או נחשבים ל'מסורתיות' בלבד. החינוך שמוענק בין כתלי בית-הספר הפך זה מכבר לשם דבר בכל האזור, וההשקעה הרבה מצד הצוות החינוכי - שרובו נמנה על חסידי חב"ד - ניכר לעין כל: תלמידים רבים עולים על דרך המלך במהלך שנות הלימודים במוסד, ויש אף הממשיכים ממנו לתיכונים דתיים או ישיבות חב"דיות.

כמה מהמורות שלימדו את נופר, מספרות ל'חב"ד אינפו' על תלמידה אהובה: "למעט שנה שבה המשפחה עברה לראש-העין היא למדה בבית-הספר שלנו בכל ה'יסודי'. מדובר בילדה מוכשרת, עם ראש טוב, שהיתה אהובה על כולן. היו לה בעיות התנהגותיות ויחסים מורכבים עם ההורים, אבל הצוות החינוכי מאוד תמך בה וחיבב אותה. אני יודעת בוודאות שכאשר היא למדה אצלנו לא היו לנופר קשרים עם בני נוער, וודאי לא עם בני מיעוטים. באחת השיחות האחרונות שלי איתה, בתום שנת הלימודים ה'תש"ע - שלאחריה עזבה את בית-ספרנו - היא התלוננה בפני בכאב על שכנה שלה שהולכת עם ערבים, בעוד שהיא עצמה הביעה סלידה ופחד מהעניין.

"אחרי שסיימה את כיתה ח', היא עברה לפנימיה ומאז כנראה התדרדרה. לצערנו לא הצלחנו לשמור איתה על קשר בשנתיים הללו וקיבלנו את הידיעה על היעלמותה בחשש ובעצב רב", מתארת אחת מהמורות שלימדו בעבר ב'רסקו'.

המורה לשעבר סיפרה לכתב האתר כי לפי ידיעתה הזמינה מנהלת בית-הספר, הגב' הדסה מ. את פעילי ארגון 'יד-לאחים', כדי שישוחחו עם התלמידות ויסבירו להן מדוע אסור להיות בקשר עם ערבים.

"אהבה ללכת לבי"ס של חב"ד"

בשיחה טלפון שערכנו עם סיגל בן-חמו, אמה של נופר, היא פרצה בבכי חסר מעצורים: "אני רוצה שנופר שלי, הילדה היקרה לי כל-כך, תחזור כבר הביתה. אין לי כוח. אני לא ישנה בלילה", אמרה בקול נשנק. כשנרגעה מעט, סיפרה שבתה אהבה מאוד את המוסד החב"די בו למדה, וחכתה בכל בוקר ללכת ללימודים: "בתקופה שנופר למדה בבית-ספר 'רסקו' שבהנהלת חסידי חב"ד היא ממש פרחה. זו היתה תקופה טובה ואני זוכרת כיצד היא אהבה ללכת לבית-הספר. בשל היותה ילדה חברותית מאוד, סוג של מנהיגה, היא יצרה קשרים גם עם צוות המורות והמנהלת ואני יודעת שהם הרעיפו עליה הרבה אהבה", אמרה ופרצה שוב בבכי קורע לב. "אין לך מושג מה עובר עלינו: בימים ובלילות רודפים אותנו סיוטים, ואני לא מצליחה להרדם. רק בלילה האחרון חלמתי שהיא חזרה הביתה. אני מרגישה, מלב של אמא, איך שבכל לילה היא כאילו קוראת לי. אני חשה שהיא זקוקה לי. צריכה את עזרתי. איפה אני יכולה למצוא אותה?".

לשאלתי האם הוציאו צו איסור יציאה מהארץ ענתה: "לא. אני בהלם שלא חשבנו על זה", ענתה. "אנחנו חייבים למנוע את הברחתה אל מחוץ לגבולות המדינה", הוסיפה. אחר-כך סיפרה שתתייצב בשעה הקרובה בתחנת המשטרה כדי לוודא שצו כזה אכן יצא במהירות האפשרית.

"נופר, תרחמי על ההורים שלך!"

"אני מבקשת שתעביר את הבקשה שלי לכל הגולשים של האתר הגדול שלכם, בארץ ובעולם: אנא, התפללו ואמרו תהילים לזכות נופר בת סיגל, שתחזור אלינו במהרה, בריאה ושלימה. ולך נופר, אם תקראי את הכתבה הזו, אני מבקשת, אני מתחננת אלייך, את יודעת כמה אנחנו אוהבים אותך וכמה את חסרה לנו. חזרי הביתה. יש לך אחים גדולים שאוהבים אותך, יש לך אחיינים שאוהבים אותך, אני בטוחה שאת מתגעגעת ורוצה לחזור אלינו. תרחמי על ההורים שלך, תרחמי על המשפחה שלך ותחזרי, פה המקום שלך ולא בשום מקום אחר. למדנו על בשרנו מהו גיל ההתבגרות, אנחנו נעבור אותו איתך בדרך שתרצי ונוביל אותך רק לדברים טובים. אנחנו כבר לא חיים, בבקשה תחזרי".

ראיתם את נופר? חושבים שביכולתכם לעזור? חייגו : ‎08-9782411‏ או ‎050-

האינטיליגנציה מחייבת להכיר את היהדות!

(ניהול: מחק תגובה)
zekit12
חבר מתאריך 30.9.07
2435 הודעות, 39 מדרגים, מינוס 21 נקודות.  ראה משוב
יום שני כ''א בטבת תשע''ב    01:41   16.01.12   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  3. החלק על הבית ספר בו מהללים אותו  
בתגובה להודעה מספר 1

נשמע כמו אוננות עצמית ממדרגה ראשונה.
בכל מקרה מקווה שימצאו את הילדה בריאה ושלמה.

אילן 10
חבר מתאריך 10.12.11
254 הודעות
יום שני כ''א בטבת תשע''ב    00:49   16.01.12   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  2. שה' יחזיר אותה בריאה ושלמה.....אמן  
בתגובה להודעה מספר 0

© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net